Stílustanácsadás - nyár típus

2023.01.28

A nyár típusú hölgy lágy-világos-hűvös árnyalatú szem, bőr és hajszínnel rendelkezik. Lehet hamvas szőke vagy lágy hidegbarna. A szeme kékes vagy szürke, de mindeképpen vizes árnyalatú, lágy tekintetű.
A hidegebb pasztell, mosott árnyalatú kékek, szürkék és padlizsánok érvényesítik legjobban arcát.

Az embereket megjelenésük alapján 12 évszakcsoportba soroljuk. Az alap 4 évszakon belül a nyár típusú hölgyeket 3 alcsoportba tudjuk szelektálni.


Ezek közül a legvilágosabb típus a világos nyár, vagy más néven nyár-tavasz. Ennek a típusnak  a vonásai lágyak és világosak. Nekik a hidegebb világosabb, pasztell színek állnak jól, ezek a színek hozzák ki igazán az egyéniségüket. A sötét, vagy élénkebb színek elnyomják őket, a melegebb színek pedig betegessé teszik megjelenésüket.

A hideg nyár típus (nyár-tél) hasonlít legjobban egy tél típushoz. A szép, hideg színek emelik ki az arcát, de a kicsit visszafogottabb mértékben, mint egy tél típusnak.

A lágy nyár (nyár-ősz)legfőbb tulajdonsága, hogy törtek a színei. Lágy színei már nem annyira hidegek és világosak, mint a tiszta nyárnak, hanem egy kissé őszbe hajlóan melegebbek és sötétebbek. 

Gyergyai Krisztina, stílustanácsadó

Stílustanácsadó blogom legújabb bejegyzései:

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!

Munkahelyi öltözködésnél amellett, hogy megtiszteljük a munkánkat és magunkat az öltözködésünkkel, nem kell beleolvadnunk a szürke átlagemberek sokaságába. Törvényi előírás nincsen a munkahelyi öltözködésre, erre általában íratlan szabályok vonatkoznak, némely cégnél azonban dress code is érvényben van. A covid óta gyökeresen megváltoztak az...

Sokunknak okoz nehézséget a színek kiválasztása. Nem csak a hozzánk illő színekkel van a gond, hanem azzal is, hogy hogyan párosítsunk színeket, vagy hogyan öltözzünk 3 színbe.

Izgatottan jelentem, hogy végre elkészült az első e-könyvünk, amelyet kolléganőmmel, Andival közösen alkottunk meg. Ez egy igazi kincsesbánya minden stíluskedvelő számára, aki vágyik egy egyedi, stílusos gardróbra az idei szezonra!