Az év Pantone színe a PEACH FUZZ

2023.12.09

A Pantone Color Institute nevű részleg felelős az év színének kiválasztásáért. A választásukat általában a divat, a dizájn, a művészet, a média és más kulturális területek befolyásolhatják. A kiválasztott szín általában tükrözi a jelenlegi társadalmi hangulatot és trendeket.

2024-ben a Peach Fuzz fantázinevű színre esett a választás, amely egy világos őszibarack szín.

Az év színe számos iparágban megjelenhet, például ruházatban, belsőépítészetben, terméktervezésben és marketingkampányokban is. Egyes vállalkozások és tervezők az év színét alkalmazzák termékeikben vagy kreatív projektjeikben, hogy kövesse a legfrissebb trendeket és kapcsolódjon a korszellemhez.

Ez a hagyomány segít a Pantone-nak fenntartani a színek fontosságát és befolyását a kreatív iparágakban.

A barackszín (peach) általában meleg, enyhén sárgás-rózsaszínes árnyalat, így főként a tavasz színtípusok örülhetnek az év színének.

Akik meleg bőrtónussal rendelkeznek (sárgás vagy olíva alapú bőr), általában jól mutatnak a barackszínben. Ez a szín kiemelheti a bőr meleg árnyalatait.

Ha te hideg típusba tartozol, nem javaslom az év színét viselni, illetve kreatívan állnék hozzá a színhez. Lehet kicsit hidegebb árnyalatot választani belőle.

Gyergyai Krisztina, színtanácsadó, stílustanácsadó