Kabátok nőknek színtípusok szerint

2024.02.05

Tavaszi kabátszínek, avagy milyen szövetkabátot válassz? 

Ahogy beköszönt a tavasz, és az időjárás kezd melegedni, gondolataink gyakran a könnyű, stílusos szövetkabátok felé fordulnak. Ha tervezünk egy tavaszi gardróbot, fontos szempont a megfelelő színek kiválasztása, amelyek harmonizálnak a szezonnal és kiemelik az egyéni stílust. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogyan választhatjuk ki a tökéletes tavaszi kabátszíneket a 4 évszaktípus alapján.

A képeken a 4 évszaktípus bázis kabát színeit mutatom meg. Minden képen a tavasz, nyár, ősz, tél alap színeit látod.Tavasz típus: bézs és meleg kékek

A tavasz típusoknak a bézsek és a meleg kékek kiváló választások. Ezek a színek kiemelik a tavasz típusú arcon a ragyogást és frissességet. A bézs színű kabátok könnyedén kombinálhatók más tavaszi árnyalatokkal, míg a meleg kékek egyedi és élénk megjelenést kölcsönöznek.


Nyár típus: szürke, középkék, ekrü

A nyár típusoknak javaslom a hűvösebb árnyalatokat. A szürkék, középkékek és törtfehérek, ekrük elegánsak és letisztultak. Ezek a színek tökéletesen illeszkednek a tavaszi időjáráshoz, miközben megőrzik a nyári típus hűvösségét.

Ősz típus: barnák és sötétebb türkizkékek

Az ősz típusoknak a barnák és a sötétebb türkizkékek kiválóan passzolnak a tavaszi kabátokhoz is. Ezek a meleg és földszínek egyaránt kifejezik a bőrük természetes őszi hangulatát és tavasszal is jó választás.

Tél típus: kontrasztos sötét színek és alapszínek

A tél típusnak a kontrasztosabb sötét színek, mint a királykék, vagy az alapszínek, mint a fehér és fekete, ideális választások. Ezek a színek hangsúlyozzák a tél típus éles kontrasztját és eleganciáját.

Következő cikkemben a színes kabátokat mutatom be színtípusok szerint. A tavaszi kabátszínek kiválasztásakor mindig tartsuk szem előtt saját évszaktípusunk jellemzőit, és merjünk kísérletezni a színekkel, hogy egyedi és stílusos megjelenést érjünk el a tavaszi időjárásban.

Ha nem tudod a színtípusodat, várlak Budapesten és Vácon színtanácsadásra!

Gyergyai Krisztina, szín-és stílustanácsadó