Önbizalommal és színekkel - stílustippek teltebb hölgyeknek

2023.05.23

Ahogy beköszönt a tavasz, az emberek boldogan és vidáman várják a melegebb időt. A hideg téli hónapok után a természet újjáéledése és a napsütéses időjárás hatására a ruhatárunkban is változásokra vágyunk. Sokan azonban, főként a testképükkel kapcsolatos bizonytalanság miatt, vonakodnak attól, hogy kifejezzék önmagukat a tavaszi divatban. A stílus és az önbizalom azonban nem korlátozódik a testsúlyra vagy alkattípusra. Ezt a cikket Neked írom, hogy bátran viselj virágos, mintás és színes ruhákat, ha azok illeszkednek a színtípusodhoz és stílusodhoz.

Az első és legfontosabb szempont, amikor a tavaszi ruhatárról beszélünk, az önbizalom. A ruháid kiválasztása és viselése olyan lehetőség, amelynek segítségével kifejezheted önmagad, és örömmel töltheted a mindennapokat. Nem számít, hogy milyen a testsúlyod, a legfontosabb az, hogy megtaláld azokat a ruhadarabokat, amelyekben jól érzed magad és magabiztosnak tartod magadat. Öltözz olyan ruhákba, amelyek kiemelik az egyéniségedet és a szépségedet, és ne aggódj azok miatt, amiket a társadalom véleményezhet. Az önbizalom ragyogást kölcsönöz és vonzóvá tesz.

A virágos, mintás és színes ruhák tökéletes választások a tavaszi időszakra. Ezek az élénk és vidám minták és színek tökéletesen tükrözik a természet megújulását és az évszak lendületét. Fontos, hogy megtaláld azokat a színeket és mintákat, amelyek passzolnak a színtípusodhoz és amelyeket magabiztosan tudsz hordani. Ha például hideg tónusú bőrrel rendelkezel, válaszd a friss, élénk árnyalatokat, mint a rózsaszín, kék vagy lila. Meleg tónusú bőrrel pedig remekül mutatnak a narancssárga, meleg rózsaszín vagy sárga árnyalatok. 

A ruhaválasztás során fontos figyelembe venni az optikai illúziók erejét. A világosabb színek használata azt eredményezi, hogy az adott terület nagyobbnak tűnjön, míg a sötétebb árnyalatok viselése optikailag csökkenti az adott terület méretét. Ezért, ha szeretnél valamely testrészedet kiemelni, válassz világosabb színeket arra a területre. Például, ha a felsőtestedet hangsúlyoznád, viselj világosabb blúzt vagy felsőt, míg ha a derékrészedet szeretnéd kicsit elrejteni, válassz sötétebb színű nadrágot vagy szoknyát.

A minták is szerepet játszanak az alakformálásban. A nagyobb minták optikailag csökkentik az adott terület méretét, míg a kisebb minták inkább kiemelik azt. Ha például egy adott testrészedet szeretnéd kisebbnek mutatni, választhatsz olyan ruhadarabot, amelyen nagyobb minta található. Ez az optikai trükk eltereli a figyelmet az adott területről, így kevésbé lesz feltűnő. Ha viszont valamilyen részedet szeretnéd kiemelni, olyan ruhákat válassz, amelyeken kisebb méretű minták találhatók, így az adott terület szemet gyönyörködtetően jelenik meg.

Az aszimmetrikus minták és szabások is jótékony hatással vannak az alakra. Ezek a részletek elterelik a figyelmet az esetleges problémás területekről, és egyensúlyt teremtenek az összképben. Például, egy aszimmetrikus szabású ruha vagy felső optikailag hosszabbítja és karcsúsítja a testet, míg egy aszimmetrikus mintázat fókuszáltabbá teszi az adott területet, ami általában előnyös lehet.

Ha TE még nem tudod a stílusodat, akkor gyere el hozzám vásárolni, vagy csatlakozz STÍLUSTIPPEK HALADÓ SZINTEN klubunkhoz!

Gyergyai Krisztina, stílustanácsadó