Pöttyös ruha

2023.05.08

A pöttyös minta különleges stíluselem, ami sokaknak a kedvencévé vált, míg mások sosem viselnék. Ez a minta feltűnő és egyedi, aki viseli, az rögtön a középpontban találja magát.

 Azonban ahhoz, hogy a pöttyös minta jól mutasson, fontos, hogy a színei is kontrasztosak legyenek. Ezért a fekete-fehér, kék-fehér vagy piros-fehér pöttyös mintás ruhadarabok a legjobb választások.

A pöttyös minta gyakran kapcsolódik az 1950-es évek stílusához, amikor a divat új korszaka kezdődött. A ruhadarabokon megjelenő pöttyök a vidámságot és az életörömöt sugallták. Azóta a pöttyös minta elterjedt a divatvilágban és többféle stílusban megjelenhet. A pöttyös mintás ruhák különösen népszerűek esküvőkön, bulikon és egyéb különleges alkalmakon.

A kontrasztos színtípusú és/vagy drámai stílusú hölgyeknek ajánlom a pöttyös mintát, mivel a kontrasztos színek előnyösen kiemelik a mintát. Lágy színösszeállítású pöttyös darabokat (pl. világoskék-sötétkék) ritkán látni, mivel a pöttyös minta alapvetően erőteljes minta, aminek nem áll jól a lágyság. 

A pöttyös mintájú ruhadarabokhoz kiegészítőket is választhatunk, amelyek ugyanúgy erős színűek legyenek. A piros-fehér pöttyös ruhához például jól passzolnak a piros színű kiegészítők, míg a fekete-fehér pöttyös ruhához jól passzolnak a fekete, pink vagy piros kiegészítők. A kiegészítők kiválasztása azonban személyes preferencia kérdése, és a legfontosabb, hogy összhangban legyenek a ruhadarabbal és a saját stílusunkkal is.

Ha TE még nem tudod a stílusodat, akkor gyere el hozzám vásárolni, vagy csatlakozz STÍLUSTIPPEK HALADÓ SZINTEN klubunkhoz! 

Gyergyai Krisztina, stílustanácsadó