Zöld ruha esküvőre - stílustanácsadói szemmel

2023.03.16

Mit vegyek fel esküvőre, ha egyszerű vendég leszek? Ha egy szóval kellene válaszolnom, azt felelném: ZÖLDET. Természetesen ettől sokkal bonyolultabb kérdés ez, de minden kérdésre létezik egyszavas válasz is. Minden rendezvényen, eseményen vannak írott vagy íratlan szabályok, amelyeket ha betartunk, akkor komfortosabban érezzük magunkat, és nem kell feszengenünk amiatt, hogy esetleg alulöltöztük vagy túlöltöztük az eseményt. Az esküvők íratlan alapszabályai színek tekintetében a következők:

  1. a fehér szín a menyasszony színe (kizárólag az övé)
  2. a tiszta piros a menyecskeruha színe (akkor is, ha a menyasszony más színt választ)
  3. a fekete gyászos szín, így a tiszta fekete nem esküvőre való

A legjobb esküvői vendégszínek a zöld és a kék.  Mindkettő tökéletes választás. A legtöbb vendég, és az örömszülők, tanúk is a kéket fogják választani, így, ha nem kiemelt vendég leszel, akkor nyúlhatsz bátran a zöld felé. Azzal száz százalék, hogy nem lőhetsz mellé, hacsak nem valami újhullámos esküvőre mész, ahol a menyasszony zöld ruhában lesz (nyilván ilyen esetekben előre kiküldik a dress-code előírást).  

Ha pedig a zöldet választod, adok támpontokat, milyen árnyalatot válassz. Ha nem vagy biztos magadban, gyere el hozzám a lakásbutikomba, és segítek választani!

A zöld színvitamin szuper alapszín, hiszen visszafogott háttérszín. Tökéletes választás, ha nem akarsz középpontba kerülni, de elegánsan szeretnél a háttérben tartózkodni. Egyébként színtípusodnak megfelelően nyugodtan feldobhatod a ruhát más színű kiegészítőkkel is, hiszen nem tilos több színt viselni egyszerre.

Ha még érdekel a zöld szín viselése, olvasd el a következő blog cikkemet is>>>

Gyergyai Krisztina, stílustanácsadó