Zöld ruha - mikor viseljük?

2023.03.20

Mikor viseljünk zöld színű ruhát? A zöld általában a természet és az élet, valamint a remény és az újjászületés szimbóluma, és a ruházatban is ezen értékek kifejezésére használható. 

  • Ünnepnapokon: A zöld karácsonykor például népszerű választás lehet

  • Szabadtéri tevékenységekhez: Ha kirándulni vagy piknikezni mész, a zöld ruházat tökéletesen illeszkedik a természeti környezethez

  • Munkahelyen: A zöld árnyalatai a munkahelyi környezetben is megfelelőek lehetnek, különösen, ha természettel kapcsolatos iparágban dolgozol, vagy ha aznap éppen nem akarsz a középpontba kerülni

  • Sportoláshoz: A zöld sportruházat sportos és friss hatást kelt, és a természet közelségét is felidézi, valamint bele tudsz olvadni a környezetbe, ha azt szeretnéd

  • Hangulatunkhoz illően: A zöld szín nyugtató hatású, színvitaminként is viselheted. Ha egy kicsit stresszes vagy ideges vagy, akkor viselj zöldet, hogy segítsen ellazulni

  • Esküvőre is tökéletes választás, erről írtam külön blogcikket is, amelyet ITT tudsz elolvasni

Mint minden színnél, a zöldnél is fontos az árnyalat kiválasztása. Ha a színekkel való játékban még bizonytalan vagy, akkor érdemes lehet stílustanácsadó segítségét kérni.

A zöld színnek számos árnyalata létezik, és azok, amelyek jól illenek a különböző színtípusokhoz, változóak lehetnek. Milyen színtípusnak melyek a zöld árnyalatai?

  1. Tavasz színtípus: A tavaszi színtípusnak jól állnak a világosabb, tiszta és meleg árnyalatú zöld színek, például a menta, a lime, a sárgás-zöld és a pisztácia.
  2. Nyár színtípus: A nyári színtípusnak jól állnak a hűvösebb és pasztell árnyalatú zöld színek, például az olajzöld, a mentaszín, a tengerzöld és a párducok általában zöldes-kékes árnyalatai.
  3. Ősz színtípus: Az őszi színtípusnak jól állnak a melegebb, tompább és intenzívebb zöld árnyalatok, például a sötét olajzöld, a kaki, a barnás-zöld és az olívazöld.
  4. Tél színtípus: A téli színtípusnak jól állnak az élénk, tiszta és hideg árnyalatú zöld színek, például a smaragdzöld, a türkiz és a tengerzöld.

Azonban fontos megjegyezni, hogy az egyes színtípusokhoz való személyre szabott ajánlásokat az egyéni jellemzők, a bőr, a haj és a szem színei alapján kell meghatározni. Ezért érdemes egy személyes színanalízist végeztetni stílustanácsadóval, hogy jobban megismerd a saját színtípusodat és mely árnyalatok állnak jól neked.

Gyergya Krisztina, stílustanácsadó